head1
 
Startsida Barn & Tecken? Kurskalender Köpa kursdagar Om kurserna Om Tecknologen Vanliga frågor Babytecken Resurssida Kontakta oss

När kan du gå teckenkurs?

Se på vår 
kurskalender på
tecknologen.se

din resurs när det
gäller tecken

Vill du prova på tecken-kommunikation?

Gå till
teckenkurs.nu

Vår teckenkurs på nätet!

 

fundersam-7.jpgFrågor om teckenkommunikation?

Här kan du få en del svar på vanliga frågor om våra teckenkurser. Vill du veta mer om våra kursvillkor, finns länk till dessa HÄR.

Hittar du inte svaret du söker - kontakta oss!

Tecken är inte bara vårt jobb; vi tycker det är kul också!

Om kursinnehåll, målgrupper och annat kring kurserna

Om köp av kursdagar och

skräddarsydda kurser

Om tecken och teckenanvändning, skillnader och likheter

 

Om företaget, historia, verksamhet

och annat

 KURSERNA

 KÖPTA TECKENKURSER

TECKEN & TECKENANVÄNDNING

TECKNOLOGEN AB 

Jag kan redan en del tecken. Har jag ändå behållning av grundkursen?

Grundkursen ger en mycket god grund att stå på, både praktiskt och teoretiskt. Även om du förmodligen kan en del av de tecken som ingår i kursen, finns det säkert många om du inte kan eller som behöver repeteras.

De teoretiska genomgångarna om hur man använder tecken uppskattas mycket även av de som tidigare lärt sej en del. Du är alltid välkommen att kontakta oss, om du är osäker på om kursen är på rätt nivå.

Är detta en kurs i teckenspråk?

Nej, kursen är en kurs i teckenkommunikation. Tecknen är lånade från dövas teckenspråk, vilket inebär att du med det teckenförråd som du lär dej på kursen, också kan kommunicera hjälpligt med döva.

Med det teckenförråd som kursen ger, kan du kommunicera också med döva, men för att kunna kommunicera med döva fullt ut, bör man gå teckenspråksutbildning eller umgås med döva. I kursen ingår ett kortare pass som förklarar skillnader och likheter mellan teckenspråk och teckenkommunikation.

Till vilka deltagare vänder sej grundkursen?

Grundkursen "börjar från början". Har man sysslat med tecken tidigare, har man också stort utbyte av kurserna, eftersom de ger en bakgrund till tecknandet och till tecknen.

Grundkursen vänder sej till dej som använder tecken i ditt jobb.

De flesta kursdeltagare arbetar inom skola, förskola, omsorg och vård - både inom kommuner och landsting och inom den privata sektorn.

Gemensamt för deltagarna är att dom använder eller behöva använda tecken tillsammans med sina elever, boende, arbetstagare, vänner etc för att kommunicera och / eller för att utveckla en fungerande kommunikation

Är kursen en kurs i TAKK eller tecken-kommunikation?

På våra kurser lär du dej "både och" eftersom teckenkommunikation och TAKK i princip bara olika benämningar på samma sak. Det finns också andra namn; stödtecken, tecken som stöd, tecken till tal och en del andra

Måste man gå en kurs?

Kan man inte lika gärna köpa en teckenordbok?

 Böcker och dataprogram i alla ära, men att lära sej tecken och att lära sej använda dem på rätt sätt lär man sej bäst på en kurs.

Självklart kan det vara en lockande tanke att på kvällarna sitta med en bok i handen eller ett dataprogram på skärmen och försöka lära sej på egen hand, men ska man lära sej kommunicera och utveckla andras kommunikation, säger det sej själv att detta bäst görs i samspel med andra på en kurs, i dialog med kunniga pedagoger som kan stödja, rätta och svara på frågor.

Jämför med att försöka lära dej ryska genom att låna en bok på biblioteket. Det handlar helt enkelt mycket om ambitionsnivå.

Några ord kan man kanske få in via en bok, men om man - som du - skall använda kunskaperna i syfte att utveckla någon annan persons språk - då ska man gå en kurs, så man vet att man gör rätt. Detta gäller oavsett vilken teckenkurs det är fråga om; en teckenspråkskurs eller en kurs i teckenkommunikation.

Vi har en på jobbet som kan lite tecken, kan hon inte lära ut så det räcker?

 Det beror ju lite på hur mycket tecken hon kan och hur mycket hon känner till kring språk och språkutveckling. Det handlar också om din ambitionsnivå.

Skall man använda tecken för att utveckla en eller flera andra individers kommunikation, skall man nog ha hjälp av kompetenta utbildare för att lära sej tecken och att teckna.

Vad ingår i kursavgiften?

 I kursavgiften ingår förutom kursen, kursmaterial och fika. Kursmaterialet består av ett texthäfte, samt inloggning till vår web-baserade videosida där alla texter finns intecknade på video. På webbsidan finns också en interaktiv ordlista; klicka på ett önskat ord och tecknet visas!

Efter kursen är kursdeltagarna dessutom alltid välkomna att kontakta oss för hjälp och stöd när det gäller tecken. Behöver man efter kursen tecken för speciella saker, försöker vi också att serva med detta genom att skicka en CD-skiva med de önskade tecknen intecknade på video. Denna service ingår också i kursavgiften.

Hur anmäler man sej?

Anmälan sker enklast via vårt anmälningsformulär. Det går också bra att anmäla via telefon eller mail.

När är senaste anmälningsdag?

Vi har ingen senaste anmälningsdag. För att vara säker på att komma med på kursen, anmäler du dej så snart som möjligt. En anmälan blir bindande 21 dagar innan kursens första datum

Vad händer om man får förhinder och eller inte kan slutföra kursen?

Anmälan till kursen är bindande från och med 21 dagar innan kursens första datum. Skulle du få förhinder sedan anmälan blivit bindande, kan du låta någon annan på samma arbetsplats gå kursen i ditt ställe. Skulle det inte finnas någon som kan gå, skall kursen betalas fullt ut, men du får möjlighet att - i mån av plats - gå kursen vid ett senare tillfälle, inom 12 månader.

Var går kurserna?

Kursplatserna framgår av informationen på sidan med kurskalendern. Här finns också en länk till en karta med kursplatsen utmärkt. Alla kursplatser ligger centralt i kommunen, eller med goda resmöjligheter.

Hur många kursdeltagare är det på varje kurs?

Antalet kursdeltagare varierar beroende på lokalens möjligheter att ta in deltagare. Generellt ligger antalet kursdeltagare på ca 20.

Om man går kursen som privatperson - får man rabatt?

Vill du gå kursen som privatperson är priset 20% lägre än angivet i kurskalendariet. Betalning av kursen för privatpersoner skall ske kontant på kursens första dag.

Skall avgiften betalas på kursen eller skickas det faktura?

Kursavgiften faktureras för deltagare där arbetsplatsen betalar. Om du går kursen privat skall avgiften betalas kontant första kursdagen.

När får jag veta om jag kommit med på kursen eller inte?

Normalt får du veta redan vid anmälan om det finns plats på kursen eller inte. Cirka 14 dagar innan kursstart får du en inbjudan med kursinformation, karta och annan information som kan vara intressant inför kursen. Har du inte fått en sådan inbjudan, bör du kontakta oss!

Vad händer om en kurs blir inställd?

Det är oerhört sällsynt att en kurs blir inställd. Endast om kursledaren råkar ut för allvarlig sjukdom eller skada, eller om antalet deltagare understiger 7 blir kursen inställd. Skulle detta hända, meddelas du snarast möjligt. Din kursanmälan överflyttas till nästkommande kursdatum. Skulle du inte kunna delta då, meddelar du bara oss detta och din anmälan tas bort.

Jag har anmält mej men inte fått inbjudan per post. Vad ska jag göra?

Du ska ha fått en inbjudan cirka 14 dagar innan kursdatum. Har du inte fått någon bekräftelse 10 dagar innan kursstart, måste du omedelbart (gärna innan) kontakta oss via mail eller på telefon 0511 - 29018 för att ta reda på orsaken.

Tecknologen AB
533 72 LUNDSBRUNN
0511 - 290 18

Läs mer på TAKK.se:

Kontakta oss
Frågor, funderingar och synpunkter - välkommen att höra av dej till oss - vi är din resurs när det gäller tecken!
Läs mer...
Kurskalender
Här hittar du din teckenkurs! Kalender för kurser i teckenkommunikation, samt kursinfo.
Läs mer...
Köpa kursdagar
Information om ni är många som behöver teckenkurs!
Läs mer...

Moms tillkommer på alla priser, där inte annat angetts.

Priser och datum anges med reservation för ändringar